Отворена работна позиција: Backend Developer

Во потрага сме по нов член на нашиот тим – Backend Developer 

Еве што треба да знаеш:

Потребни квалификации и претходно искуство со:

 • Современи PHP frameworks (Symfony, Laravel, etc.)
 • relational DBMS (предност MySQL)
 • Object-relational mapping (Eloquent/Doctrine)
 • Version control (предност GIT)
 • Креирање на RESTful APIs
 • Познавање на OOP, the SOLID principles and modern design patterns
 • Познавање на различни софтвер структури
 • Претходно работно искуство во слична работна средина 
 • Одлични комуникациски и организациски способности
 • Добар тајм менаџмент и почитување на временски рокови

Ќе се смета за предност:

 • Познавање на Laravel Livewire
 • Искуство со TDD (PhpUnit, phpSpec, Behat, etc.)
 • Искуство со различни типови на data storages (Redis, Elasticsearch etc.)
 • Разбирање и/или искуство со различни системи на авторизација и автентикација (oAuth2, JWT, итн.)
 • Искуство со CI/CD
 • Искуство со DevOps и Cloud.

Еве што ќе работиш:

 • Подобрување на API
 • Имплементација на нови платежни методи
 • Подобрување на моменталниот админ интерфејс (query improvements и bug fixes)
 • Креирање на логика за нови лендинг страници

Еве како да аплицираш:

 • Испрати ни го твоето CV, мотивациско писмо или било што што сметаш дека ќе ни помогне за подобро претставување на твојата работа на [email protected]
 • Subject на email пораката преку која аплицираш треба да биде: Backend Developer