Content Writer

Имаме потреба од нов член во нашиот маркетинг тим. Ако си креативна и вредна личност, имаш интерес за маркетинг и сакаш да учиш и напредуваш во силен и динамичен тим, ова е вистинско работно место за тебе!

Одговорности за Content Writer:

 • Да произведува добро истражена содржина за објавување онлајн и во печатена форма
 • Да инспирира идеи и содржини
 • Да комуницира и соработува со уредници на веб-портали
 • Да соработува со другите членови на тимот за производство на содржина за да се обезбеди навремена испорака на материјалите
 • Да развива поврзана содржина за повеќе платформи, како што се веб-страна, маркетинг преку е-пошта, опис на производи, видеа и блогови
 • Да ги следи и да ги и анализира перформансите на клучните индикатори (KPI) 
 • Да користи стратегии за оптимизација на пребарувачите (SEO) во писмена форма за да ја максимизира онлајн видливоста на веб-страната во резултатите од пребарувањето

Квалификации за Content Writer:

 • Докажана евиденција за пишување, покажана во професионално портфолио
 • Беспрекорно разбирање на англискиот јазик
 • Способност за самостојно работење со мал или без дневен надзор
 • Силни интерперсонални вештини и подготвеност за комуникација со клиентите, колегите и менаџментот
 • Способност за работа на повеќе проекти со различни цели истовремено
 • Строго придржување кон стилските водичи на секоја компанија и нивните политики за објавување
 • Добри вештини за управување со времето
 • Владеење со компјутери, особено пишување програми, како што се Google Docs и Microsoft Office
 • Запознавање со барањата на секој клиент и имиџот на брендот, производите и услугите на компанијата

Што очекуваме:

 • Отворена, комуникативна и мотивирана личност
 • Иницијатива и креативност
 • Способност за брзо учење и адаптирање

Како да аплицираш?

 • Испрати ни твое CV на [email protected]
 • Во Subject наведи „За Маркетинг – Content Writer “